Jeg er også pårørende

15: De grimme og skamfulde følelser og tanker

November 12, 2020

Jeg taler i denne episode igen med Pårørendepsykologerne Forsling og Høst - Mia og Zarah. I forrige episode talte vi om "Den ufrivillige opdagelsesrejse" som pårørende kommer ud på, når de bliver pårørende til et menneske med psykisk sygdom. Rejsen indeholder temaerne; viden, forståelse, erkendelse og accept.

I denne episode tager vi udgangspunkt i "rejsen", men taler mere specifikt om de tanker og følelser, som ikke er så socialt accepteret som andre. Vrede, frustration, magtesløshed og sorg, blandt andet. Alle de tanker og følelser som vi italesætter som grimme og skamfulde, men som vi måske ikke rigtig siger højt til andre. 

Har du nogle sinde tænkt "Hvor ville det dog have været nemmere hvis han/hun bare var død" eller "Jeg har lyst til bare at skride fra det hele"? Bare rolig du er ikke alene. 

Mia og Zarah kommer med gode råd til, hvordan man forholder sig til de her tanker og følelser, giver dem plads og få sat ord på dem. For som de også nævner forstærker tavsheden blot ensomhedsfølelsen - derfor er det så vigtigt at dele dem med nogen. 

Episoden er optaget i Lydens Hus i Kbh i samarbejde med Anders Guldberg og hearHEAR - Podcast Production.

Find Zarah og Mia her:

Hjemmeside: http://forslinghost.dk

Instagram: https://www.instagram.com/psykologerne_forsling_og_hoest/

hearHEAR - Podcast Production: 

Hjemmeside: https://www.hearhear.nu

Instagram: https://www.instagram.com/hearhear.nu/

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App